Держпродспоживслужба перевірила стан посівів на відповідність фітосанітарним вимогам Китаю

При обстеженнях посівів на виконання протоколів фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту ячменю, сої, кукурудзи з України до Китаю виявлені види шкідників, хвороб і нематод, що заборонені до ввезення в Китай.

 

Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.
 
"Станом на 25.08.2016 р при обстеженнях посівів на виконання протоколів фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту ячменю, сої, кукурудзи з України до Китаю а також діагностики відібраних зразків у фітосанітарних лабораторіях, виявлені види шкідників, хвороб і нематод, що заборонені до ввезення в Китай", - йдеться у повідомленні.
 
Зокрема, при обстеженнях посівів кукурудзи, стебловий кукурудзяний метелик виявлений в Тлумацькому та Рогатинському р-х Івано-Франківській області на площі 675,33 га, в Олександрівському р-ні Кіровоградській області на площі 402 га; в Підволочиському та Збаразькому р-х Тернопільській області на площі 839 га.
 
При обстеженнях посівів кукурудзи в Первомайському р-ні Миколаївській області було виявлено вірус смугастої мозаїки пшениці на площі 191 га.
 
Крім того, в Житомирській області при обстеженнях посівів кукурудзи у Овруцькому і Попільнянському р-х на площі 398 га було виявлено кладоспоріоз сіро оливковий, а при обстеженнях посівів сої у Ружинському р-ні області - вертицилій біло-чорний - 189,1 га.
 
Вірус мозаїки люцерни виявлений при обстеженні посівів сої в Дубенському р-ні Рівненській області на площі 47 га та в Ніжинському р-ні Чернігівській області на площі 155 га.
 
До того ж, в Першотравневому р-ні Донецькій області при обстеженнях ячменю на площі 64,88 га було виявлено вірус штрихуватої мозаїки ячменю.
 
Стеблова нематода була виявлена при обстеженнях посівів сої в Бродівському р-ні Львівській області на площі 247 га.
 
"Усі господарства, на полях яких виявлені шкідливі організми кукурудзи, сої і ячменю, були повідомленні про результати перевірок і експертиз, їм було відмовлено в майбутньому експорті зерна з заражених площ (як таким, що не відповідають протоколам фітосанітарних та інспекційних вимог КНР щодо кукурудзи, ячменю і сої).", - йдеться у повідомленні.

   https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/5975-derzhprodspozhyvsluzhba-pereviryla-stan-posiviv-na-vidpovidnist-fitosanitarnym-vymogam-kytaiu.html

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua