Державний контроль буде здійснюватися без попередження оператора ринку, - Держпродспоживслужба

У 2019 році державний контроль за суб’єктами господарювання буде ризик-орієнтованим та здійснюватиметься без попередження.

У 2019 році державний контроль за суб’єктами господарювання проходитиме відповідно до наказу Держпродспоживслужби від 27.11.2018 № 965 «Про затвердження щорічного плану державного контролю Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, ветеринарної медицини)» і проводитиметьфся Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та її територіальними органами.

Даний наказ розміщено на сайті Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Читайте також: У 2019 році «Укрзалізниця» перейде на автоматичну індексацію залізничних тарифів

Повідомляється, що у наступному році державний контроль буде ризик-орієнтованим та здійснюватиметься з періодичністю, яка є достатньою для досягнення цілей Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».

Державний контроль буде здійснюватися без попередження оператора ринку, крім аудиту та інших випадків, коли таке попередження є необхідною умовою забезпечення його ефективності.

Зазначається, що щорічний план державного контролю розроблений відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 31 жовтня 2018 р. № 896 «Деякі питання здійснення планових заходів державного контролю Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів», встановлено процедуру визначення періодичності здійснення планових заходів державного контролю у формі інспектування та аудиту.

«Для отримання більш детальної інформації щодо процедури контролю пропонуємо звернутися безпосередньо до територіальних органів Держпродспоживслужби», - йдеться в повідомленні.

За матеріалами consumer.gov.ua

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua