Держава отримає приблизно 5-6 млрд гривень від детінізації спиртової галузі - Кутовий

Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий прокоментував діяльність ДП «Укрспирт», процес детінізації спиртової галузі, та мітинг біля Кабінету Міністрів.

 

«За 4 місяці відбулася колосальна детінізація, а це в грошах для держави відповідає приблизно 5-6 млрд гривень на рік, якщо ця ситуація стабілізується», - сказав міністр під час засідання Кабінету Міністрів України, передає прес-служба Мінагрополітики.
 
Зокрема, Тарас Кутовий зазначив, що всього за 4 місяці кількість працюючих заводів корпорації була збільшена з 12 до 20. Разом з тим, заводи, на яких здійснювався випуск контрафактного спирту, були зупинені.
 
«За 4 місяці обсяг «білого», і фактично продаж компанією «білого» спирту зріс з 320 тисяч дал - вдвічі. А по прогнозу на цей місяць - до 1 млн дал. В грошах - це додатково 6 млн літрів спирту. І сьогодні при вартості на вторинному ринку приблизно у 40 гривень це додатково 250 млн гривень, які перейшли з чорної частини ринку у білу частину ринку» - повідомив Тарас Кутовий.
 
Щодо мітингу міністр зазначив, на даний момент зареєстрована офіційна заява до правоохоронних органів від профспілок Укрспирту, що вони ніякого відношення до цієї акції не мають.
 
«Шлях реформ - дуже складний шлях. І поламати мене флеш-мобами буде дуже важко, а точніше - неможливо», - відповів Кутовий.
 
У свою чергу Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що звернеться до СБУ, МВС, податкової служби з дорученням перевірити всі операції щодо тіньових прибутків «Укрспирту».
 
Насамкінець, Тарас Кутовий подякував усім колегам за підтримку Законопроекту про приватизацію галузі.
 
«Це перший склад Кабінету Міністрів, який проголосував і підтримав закон про демонополізацію галузі і її приватизацію. Коли детінізація буде фактично закріплена, держава почне отримувати реальні кошти. Обсяги, можливі надходження від приватизації, як уже неодноразово розрахунки робилися аналітиками, це - від 200 до 400 млн доларів США», - підсумував Кутовий.

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/6840-derzhava-otrymaie-pryblyzno-5-6-mlrd-gryven-vid-detinizatsiii-spyrtovoii-galuzi-kutovyi.html

 

 
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua