Депутати хочуть переглянути державну політику щодо АПК

В ВР зареєстрували законопроект, що регламентує основні принципи в аграрній галузі.

Група народних депутатів зареєструвала проект закону №9162 «Про основні засади державної аграрної політики та державної політики сільського розвитку», який окреслить політику в сфері АПК та адаптує вітчизняне законодавство до європейського. Про це на своїй сторінці в Фейсбук написав заступник голови комітету ВР з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Бакуменко.

За його словами, нині в Україні відсутній базовий документ, який би визначав основні принципи аграрної політики та політики сільського розвитку. А закон «Про основні засади державної аграрної політики на період до 2015 року» втратив актуальність.

Також читайте: У 2019 році пропонують надавати держпідтримку виробникам готової продукції

Бакуменко додав, що Представництво Європейського союзу в Україні підтримує даний законопроект і наголошує на необхідності його якнайшвидшого прийняття.

У проекті, який пропонують 28 депутатів, визначено півтора десятки пріоритетів державної аграрної політики. Зокрема, підвищення конкурентоспроможності українського аграрного сектора та його продукції, збільшення експорту сільськогосподарської продукції з більшою доданою вартістю, впровадження нових механізмів підтримки та стимулювання розвитку окремих галузей, забезпечення захисту прав та інтересів землевласників і землекористувачів, підвищення рівня зайнятості сільського населення та ін.

Також нардепи пропонують на законодавчому рівні запровадити Офіс аграрного аташе для представництва та захисту інтересів виробників сільськогосподарської продукції за кордоном, пошуку нових та розширення існуючих ринків.

За матеріалами www.facebook.com

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua