Чорноморський регіон збере рекордний урожай кукурудзи

 
В Україні вже обмолочено понад 40% площ під кукурудзою, темпи збиральної кампанії на 28% перевищують минулорічні, а середня врожайність по країні на 39% вище показників минулого року при порівнянній зібраної площі. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на УкрАгроКонсалт.

Під час збирання кукурудзи фіксуються історично рекордні показники її врожайності. «УкрАгроКонсалт» кілька підвищував прогноз виробництва кукурудзи в Україні. Відповідно, експортний потенціал української кукурудзи в 2018/19 сезоні оцінюється на рекордному рівні. Але чи зможе Україна реалізувати експортний потенціал на 2018/19 сезон в повному обсязі, як і раніше, залишається під питанням.

Рекордні показники по врожайності також фіксуються і в Румунії, і в Болгарії, що дає підстави прогнозувати зростання виробництва в поточному сезоні. Що стосується Росії, то на тлі скорочення площ і падіння врожайності, валовий збір кукурудзи в країні очікується мінімальним за останні шість років. Проте, в цілому Чорноморський регіон в 2018 році, за оцінками аналітиків УкрАгроКонсалт, збере історично рекордний урожай кукурудзи.+
Ключові слова: урожай кукурузы

 

 

©Пропозиція - Головний журнал з питань агробізнесу
https://propozitsiya.com/ua/chornomorskyy-region-zbere-rekordnyy-urozhay-kukurudzy

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua