Через надмірну вологість зерна його доводиться досушувати

На ринок України надходить велика кількість пропозицій зібраних зернових і олійних культур з високими показниками вологості. 

 

Про це повідомила начальник відділу закупівлі зернових та олійних культур компанії Fenix Agro Марина Воронова в коментарі для Аgravery.
 
"Зокрема, для соняшнику цей показник коливається в межах 10-16%, сої - 12-18%, кукурудзи - 19,5%. Практично весь зібраний урожай доводиться сушити", - зазначила вона.
 
За її словами, у деяких регіонах, де недостатньо розвинена інфраструктура, на зернових сушарках і елеваторах утворилися значні черги з бажаючих довести вирощене зерно до кондиції.
 
"Більшості аграріїв хотілося б не здійснювати продажі зерна, очікуючи подальшого зростання закупівельних цін. Але, обставини диктують свої правила, не всі мають можливість зберігати зерно або займатися його доопрацюванням самостійно. Відповідно, на багатьох регіональних елеваторах ми бачимо несправедливе ставлення до фермерів, які, по суті, на сьогоднішній день стали заручниками ситуації якою користуються нечесні трейдери", - повідомила пані Воронова.
 
За прогнозом погоди в Україні на найближчий час прогнозується продовження дощів, що може ще більше погіршити ситуацію з якістю зібраного врожаю.
 
Довідково: базові показники вологості для насіння соняшнику становлять не більше 8%, для соєвих бобів - не більше 12%, для кукурудзи - 14%.


https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/6535-cherez-nadmirnu-vologist-zerna-iogo-dovodytsia-dosushuvaty.html

 

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua