Британці, які провели розслідування щодо контрабанди українського лісу до ЄС, прибули до України

Автори гучного розслідування зустрілися з представниками Мінагрополітики, науковцями та бізнес асоціаціями.

Перевірка лісових господарств, які могли бути причетними до незаконного вивезення українського лісу під виглядом паливної деревини до країн ЄС, на завершальній стадії. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк під час зустрічі з авторами дослідження «Причетні до корупції. Як компанії‐мільярдери та уряди ЄС не справляються з проблемами українських лісів» британської неурядової організації Earthsigh.

За словами Мартинюка перевірку лісгоспів проводили Держаудитслужба, ДФС, Держгеокадастр і Національна поліція.

«На сьогодні перевірка майже закінчена, а її результати стануть предметом обговорень з усіма зацікавленими сторонами для вживання необхідних кроків та реформування лісової галузі», - сказав урядовець.

Читайте також: Ліс-кругляк з України везуть до ЄС під виглядом «паливної деревини»

Натомість один з авторів розслідування Сем Лоусон детально розповів про методологію упорядкування звіту та джерела інформації, що використовувались при його підготовці.

«Зараз завершується робота із перекладу звіту на українську мову», - повідомив Лоусон. Тепер автори звіту пропонують в якості контр-засобів створити незалежну інспекцію для контролю за здійсненням лісового господарства, та радикально збільшити прозорість інформації, пов’язаної з лісовим господарством.

Як відомо, у липні 2018 року Earthsight оприлюднила звіт із результатами дворічного дослідження щодо незаконної лісозаготівлі в Україні та експорту добутої в такий спосіб деревини на ринки ЄС.

За матеріалами minagro.gov.ua

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua