Близько 60-70% сої на полях - генно-модифіковані сорти

Офіційно такі посіви в Україні заборонені.

60-70% посівів сої в Україні – це генно модифіковані сорти. Попри те, що жоден сорт ГМ-сої офіційно не дозволений до вирощування та обігу. Про це розповіла директор офіційного представництва компанії «Дунайська соя» в Україні Оксана Просоленко, повідомляє «Ukraine Food».

За даними Просоленко, торік з 358 мільйонів мегатон світового виробництва 86% становила саме ГМ сої, 12% не генномодіфікований продукт. Україна продає до Європи близько половини обсягів всього експорту – 1531,4 тонн у січні-серпні 2018-го.

Читайте також: Вирощуємо сою

«Частка не-ГМ сої в загальному обсязі переробки в Європі складає 18% (з загального обсягу 16,6 мільйонів мегатон), а частка споживання не ГМ-шроту складає 12% (з загального обсягу 31,1 мільйонів мегатон)»,- повідомила представник «Дунайської сої».

Зі слів Оксани Просоленко попит на не ГМ- сою на світовому ринку зростає. За інформацієї міжнародних аналітиків, попит на органічні сертифіковані боби в світі зросте, оскільки споживач хоче бути впевненим у сталості виробництва харчових продуктів та хоче мати можливість відслідкувати походження цього продукту.

До слова, нині Україна посідає 11 місце серед країн Європи та 20 у світі за загальною площею сільськогосподарських угідь, сертифікованих як органічні.

За матеріалами ukrainefood.org

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua