Американська компанія має намір побудувати у двох областях України сміттєпереробні заводи

Компанія Valuebridge International (Energy Group, США) готова побудувати у Житомирській та Львівській областях екологічно безпечні сміттєпереробні заводи з технологією високотемпературного спалювання відходів під назвою "Waste to energie +".

 

Про це повідомляє EcoTown.
 
Відповідні протоколи підписали міський голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка та голова Житомира Сергій Сухомлин в ході зустрічі з президентом Energy Group при Valuebridge International (США) Вільямом Брайяном.
 
Сьогодні плазмова газифікація, яка передбачає розклад твердих побутових відходів на молекули під дією плазми з температурою близько 1200 С і вище та отримання на виході золи, твердих мінеральних відходів й синтез-газу, наразі вважається одним з найперспективніших напрямків з точки зору екологічної безпеки.
 
Як запевняють у компанії, технологія дозволяє економічно вигідно та безпечно переробляти відходи без попередньої підготовки.
 
Однією з переваг такого способу утилізації мер Житомира Сергій Сухомлин вважає можливість переробляти не лише нове сміття, а й те, яке вже давно захоронене на полігоні.
 
«Нас дуже зацікавила екологічна складова пропозиції, - наголошує міський голова. - Новітня технологія дозволить безпечно переробляти відходи не забруднюючи навколишнє середовище". 
 
У міській раді обіцяють продовжити переговори з Valuebridge International (Energy Group), яка наразі працює у 20 країнах світу.
 
Натомість голова Львівської ОДА Олег Синютка вважає, що додаткові продукти переробки сміття - дизпаливо, електроенергія, – дозволять зробити завод рентабельним, передає ЛОДА.
 
«Наразі ми збираємося провести аудит та розробити проектні пропозиції, - розповів чиновник. - Потім будемо приймати рішення стосовно подальшої можливості будівництва". 
 
На додачу, сторони засвідчили взаємну зацікавленість у пошуку та залученні інвестицій у галузі утилізації і переробки сміття.

 

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/6041-amerykanska-kompaniia-maie-namir-pobuduvaty-u-dvokh-oblastiakh-ukraiiny-smittiepererobni-zavody.html  

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua