Агрохолдинги активно розширюють свої елеваторні потужності

Зростання будівництва елеваторів пов'язують з державною програмою компенсації будівництва переробних підприємств, анонсованою депутатами Ради на наступний рік.

Кілька великих агрохолдингів повідомили про розширення своїх елеваторних потужностей у 2019 році, повідомляє УНН

Зокрема, компанія АПК-Інвест (Донецька область) - один з найбільших виробників свинини в Україні - збирається збільшити елеваторні потужності свого комбікормового заводу з 90 тис. тонн до 116 тис. тонн.

Компанія "НВК Амарант" планує у Миколаївській області побудувати елеватор для амаранту. Під проект вже знайшли інвестора, і йому формують комерційну пропозицію.

Ще один елеватор на Миколаївщині планує збудувати компанія «Укрземком». У компанії зазначили, що елеватор потрібен, щоб бути максимально наближеним до порту і зберігати врожай, а не продавати його відразу після збирання.

Читайте також: В Україні побудують елеватор для амаранту

Відразу два елеватори 2019 року планує запустить агрохолдинг «Кернел». В експлуатацію введуть потужності в Біловодах Сумської області та Ніжині Чернігівської області.

Таке зростання елеваторних потужностей пов'язують з державною програмою компенсації будівництва переробних підприємств, анонсованою депутатами Ради на 2019 рік, куди можуть увійти і елеватори.

Читайте також: Фермер без елеватора — що птах без крил

«Активна підтримка переробної промисловості та тваринництва, які в свою чергу просувають товар на зовнішні ринки, забезпечує створення товаровиробниками нових робочих місць, пожвавлення сільських територій, поліпшення соціальних стандартів життя, а також забезпечує надходження податків та інших доходів до місцевих бюджетів», - розповів в.о. голови Комітету ВР з аграрних питань Олександр Бакуменко.

Очікується, що компенсація держави на розвиток переробних підприємств становитиме 30%.

За матеріалами unn.com.ua

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua