Аграрії вважають, що продаж землі спричинить скорочення поголів’я ВРХ

Аграрії вважають, що продаж землі спричинить скорочення поголів'я ВРХ

Під час ХІІ Міжнародного молочного конгресу було проведено опитування серед сільськогосподарських виробників. Більшість з них вважають, що введення ринку землі в Україні суттєво вплине на галузь тваринництва, зокрема, скоротиться поголів’я ВРХ.

Близько 78% аграріїв схиляються до думки, що продаж землі негативно відобразиться на чисельності худоби в Україні. Проти запровадження земельного ринку проголосувало 56,5% респондентів, 35,5% підтримують ідею продажу цього ресурсу, решта або не визначились, або підтримують альтернативні ідеї.

Якщо ринок землі почне функціонувати, 79% аграріїв збираються застосовувати кредитні кошти для купівлі цього ресурсу. При цьому 87,88% опитаних зазначили, що не мають достатньо коштів для закупівлі необхідних площ земельних угідь.

Ті аграрії, які підтримують запровадження ринку землі, називають кілька причин позитивного ставлення до реформи: з економічної точки зору більш доцільним є придбати землю ніж орендувати її; деякі процедури (наприклад, меліорація) на орендованих ділянках здійснювати не можна; підприємство з власною землею є більш стабільним; також деякі аграрії не хочуть мати справу з пайовиками або ж хотіли б мати можливість передати землю у спадок.

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua