Аграрії сплатили до бюджету України мільярд гривень

У результаті впровадження нової схеми адміністрування спецрежиму ПДВ для аграріїв за січень-березень 2016 року обсяг надходжень до державного бюджету України склав 1 млрд грн.

 

Про результати впровадження нового механізму адміністрування спецрежиму ПДВ розповів глава департаменту ДФС з податків для юридичних осіб Олексій Лишенко, інформує Legal Business Consulting.
 
За його словами, за I квартал 2016 року сільгоспвиробниками задекларовані податкові зобов'язання на 1,7 млрд грн. Із зазначеної суми 1 млрд грн надійшов до державного бюджету, 700 млн грн - були перераховані на спеціальні рахунки.
 
Всього за вказаний період на спецрахунках аграріїв було акумульовано 4,5 млрд грн.
 
Зменшення обсягу коштів, що перераховуються в ДФС пов'язують зі скороченням поставок сільськогосподарської продукції — компаніям невигідно використовувати «спецрежимників» для мінімізації податкових зобов'язань, оскільки 85% суми ПДВ зараз надходить до бюджету.
 
Остаточний аналіз фіскальної ефективності нововведень ДФС спільно з експертами планує провести наприкінці 2016 року.
 
Директор профільного департаменту також констатував поступове скорочення числа звернень аграріїв з питань адміністрування ПДВ. Частково необхідність в роз'яснювальній роботі пропала за рахунок проведення в областях семінарів ДФС з нової моделі оподаткування.
 
Нагадаємо, що протягом перехідного періоду, якому передує повне скасування спецрежиму ПДВ, виробникам молока і м'яса ВРХ повертається 80% ПДВ, тоді як представники агросектору, що працюють з технічними та зерновими культурами, отримують в своє розпорядження 15% податку. Для всіх інших аграріїв співвідношення становитиме 1:1. 

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/5503-agrariii-splatyly-do-biudzhetu-ukraiiny-miliard-gryven.html

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua