8 секретів успішного зберігання зерна в поліетиленових рукавах

 

8 секретів успішного зберігання зерна в поліетиленових рукавах фото, ілюстрація
  1. Не слід розташовувати рукави з зерном у западинках, де збирається вода, а також у місцях регулярного руху диких тварин. Найкраще розташувати їх на височині, 2/3 довжини — на одному схилі, а третина — на іншому.
  2. Якщо виникло пошкодження, його легко полагодити. Маленькі дірки можна заклеїти стрічкою, яку може запропонувати продавець рукавів. Їх можна затулити поліетиленом або брезентом і заклеїти скетчем. В будь-якому випадку дірку слід заклеїти якомога швидше, щоб рукав не розірвався надвоє.
  3. Якщо зазвичай під час зберігання зерна шкідники становлять відчутну проблему, то в рукавах їх поширення обмежене через відсутність доступу кисню. Тому в рукавах пошкодження від шкідників характерні лише для ділянок у самому кінці рукава, де він закривається.
  4. Натомість проблемою можуть бути кроти та гризуни. Найпростіший спосіб захисту від них — розсипати сухий карбамід у місці, де збираєтесь розташовувати рукав. Тварини не люблять запаху аміаку.
  5. Більші тварини, наприклад, косулі, можуть пошкодити рукав, якщо побачать, що він наповнений зерном. Тому важливо забезпечити герметичність рукава. А найнадійніший спосіб уберегтися від диких тварин, якщо вони вже водяться поблизу місця, де розташований рукав — підгодовувати їх в іншому місці, не ближче, ніж 150 м від рукава, щоб вони затямили, що там їжа доступніша.
  6. Вологість у рукаві не змінюється: з якою вологістю туди поклали зерно, з такою й дістанете. Тому деякі фермери закладають у рукави кукурудзу з вологістю 25–30% — звичайно, ненадовго — на 2–3 місяці.
  7. Навколо рукава слід викосити бур’яни: вони протикають рукави, на них живуть шкідники.
  8. Перевіряйте рукави щотижня, а якщо неподалік водяться дикі тварини, то й частіше.

Переклав Богдан Малиновський, за матеріалами agweb.com

 

 

©Пропозиція - Головний журнал з питань агробізнесу
https://propozitsiya.com/ua/8-sekretiv-uspishnogo-zberigannya-zerna-v-polietylenovyh-rukavah

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua