Травневі опади підвищують шанси на рекордну врожайність зернових

У більшості основних регіонів вирощування зернових і олійних культур травневі опади становили від 133 (Одеса) до 296 (Харків) відсотків від норми.
 
Про це повідомила Єлизавета Малишко, провідний експерт зернового ринку«УкрАгроКонсалт».
 
"Навіть у тих південних областях, які вважаються регіонами ризикованого землеробства (Херсон/Миколаїв), травневі опади перевищили норму на 66%", - зазначила експерт.
 
Для ячменю весняні опади у період наливу зерна вкрай сприятливі, оскільки дозволяють сформувати більш високу продуктивність. В регіоні, який викликає  цього року найбільші побоювання за озимі (Полтава, Дніпропетровськ), стан посівів поліпшується за рахунок внесення підгодівлі. З мінусів експерт відмітила той факт, що збирання може початися дещо пізніше, ніж очікувалося раніше.
 
Єлизавета Малишко зазначила, що на пшеницю травневі опади впливають аналогічним чином: підвищуються шанси на рекордну врожайність. Попри негативний старт під час посушливої ​​осінньої посівної ідеальні умови зимівлі і дощова весна дозволяють підвищувати оцінки врожаю за рахунок зростання продуктивності рослин у всіх регіонах України. Присутні ризики вилягання посівів, що ускладнить збирання і може збільшити втрати, але поки це тільки побоювання.
 
Що стосується якості, то в результаті дощів експер прогнозує підвищення частки фуражу в урожаї пшениці.
 
"В цілому на тлі зростання урожайності в останні 5 років відзначається тенденція зниження частки зерна з високим вмістом білка" - підсумувала Малишко.

   https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/5618-travnevi-opady-pidvyschuiut-shansy-na-rekordnu-vrozhainist-zernovykh.html

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua