Сільгоспвиробники України шукатимуть альтернативи вирощуванню зерна — Горбачьов

Якщо українські сільгоспвиробники не зможуть експортувати зерно в умовах російської агресії, вони почнуть скорочувати його виробництво і переходити на інші види виробництва, наприклад, біопалива. Таку думку висловив президент Української зернової асоціації Микола Горбачьов, пише «Главком».

«Якщо нашій країні цьогоріч буде задорого експортувати, виробники отримують збитки чи, не дай Боже, збанкрутують, Україна просто не буде виробляти такий великий обсяг зерна. Ми не потребуємо тих 100 млн тонн зерна, які вирощували до війни, а цілком забезпечимо себе, якщо будемо працювати учетверо менше», — сказав він.

За прогнозом президента УЗА, в такому випадку українські сільгоспвиробники можуть сконцентруватись на чомусь іншому, наприклад, на виробництві біогазу чи якогось біопалива.

Читати за темою: Для експорту українського зерна відкриється новий маршрут

«Якщо для них буде надто дорого експортувати зерно, то вони можуть якусь люцерну вирощувати і з люцерни робити біогаз. І при цьому не знати проблем з експортом. І тоді вже важко інвестиційно буде перевести їх на вирощування сільгосппродукції, яка годувала світ», — зазначив він.

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua