Експерти прогнозують зростання світових цін на сою та пшеницю

Світові ціни на пшеницю 2016/17 маркетингового року зростуть на 8%, ячмінь – на 10%, сою - на 18%, незважаючи на значні запаси продовольства в світі.

 

Про це повідомив президент асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Тарас Висоцький з посиланням на прогнози Міжнародної фінансової корпорації (IFC), пише УНІАН.
 
"Вже сьогодні ми бачимо останні прогнози по пшениці - плюс 8% у наступному році зростання ціни, ячмінь - плюс 10%, кукурудза поки стабільна, соя - плюс 18%", - сказав він.
 
Коментуючи очікування експертів IFC, президент УКАБ сказав, що поточні прогнози кардинально відрізняються від зроблених ще два місяці тому.
 
"Два місяці тому були сильні аргументи, що цього (зростання ціни – УНІАН) не відбудеться. Зараз відбуваються зміни незважаючи на те, що світові запаси (продовольства – УНІАН) досить високі", - сказав Висоцький, зазначивши, що зараз всі країни світу в сукупності мають запаси їжі на рік вперед, тоді як ще п'ять років тому запаси могли бути сформовані тільки на період близько місяця.
 
Довідково
За останнім, майського, зі звітом Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO), світові ціни на продовольство після тривалого падіння ростуть четвертий місяць поспіль. У травні зросли ціни на всі групи продтоварів за винятком цін на рослинні олії, які вперше за чотири місяці знизилися. Різко підскочили ціни на цукор, а ціни на м'ясо, зернові та молочну продукцію зросли незначно.
https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/5608-eksperty-prognozuiut-zrostannia-svitovykh-tsin-na-soiu-ta-pshenytsiu.html
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua