Для експорту зерна до ЄС аграріям знадобиться ліцензія

Щоб експортувати кукурудзу, ріпак, соняшник, пшеницю до окремих держав-членів ЄС аграрії повинні отримати ліцензію Мінекономіки за погодженням з Мінагрополітики. Про це повідомив Міністр агрополітики та продовольства Микола Сольський.

За планом, Україна буде погоджувати з Єврокомісією і з країнами-імпортерами необхідний перелік і обсяг аграрної продукції з чотирьох культур. Вони визначають чи готові приймати ці культури, коли й в яких об’ємах. Лише після цього Міністерства видаватимуть дозволи агропідприємствам на експорт тієї чи іншої продукції. 

«Ми віримо, що така схема роботи задовольнить усі сторони. І навіть ті три країни, які зараз виступають проти українського аграрного експорту, також доєднаються до цього плану. Оскільки у всіх нас одна мета — перемога у цій страшній війні. А для цього має бути взаєморозуміння і взаємопідтримка між нами», —  підкреслив Міністр.

 Нагадаємо раніше йшлося, що Європейська комісія утримуватиметься від запровадження будь-яких обмежень щодо імпорту 4 позиції агротоварів з України.

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua