2023 KURAKLIĞI ARJANTİN İÇİN TARİH OLDU

   2023'ün kuraklığı Arjantin için tarihi oldu. Hasadın %20 daha azalacağı tahmin edilmektedir. Kurkul.com'a göre bu, ABD tarımı konusunda küresel bir yorumcu olan Karen Braun tarafından bildirildi.

USDA uzmanları tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre, ülkenin mısır rekoltesinin 40 milyon tonu geçmeyeceği öngörüsü bir önceki aya göre 7 milyon ton düşürüldü.

“Arjantin'in soya fasulyesi mahsulünün şu anda USDA'nın orijinal tahmininden %35, 2009 veya 2018'den daha fazla düşmesi bekleniyor. USDA, yalnızca bu ay mahsulü yaklaşık %20 oranında azalttı. 2023 kuraklığı gerçekten tarihi" dedi Karen Brown.

Ayrıca Arjantin Tarım Şirketleri Konsorsiyumu, tarihi kuraklık ve yazın donma nedeniyle bu sezonun soya fasulyesi ve mısır hasadı tahminlerini düşürdüğünü ve bunun ülkeye 20 milyar dolardan fazlaya mal olabileceği konusunda uyardıklarını söyledi.

CREA raporunda, "Arjantin, en verimli bölgeleri kuraklık ve donla vuran bir iklim felaketinin neden olduğu tarımsal kayıplarda bu yıl 20 milyar dolardan fazla kaybetme yolunda."

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua