У 2016 році капітальні інвестиції в сільське господарство сягнули рекордних 44 млрд грн

У 2016 році капітальні інвестиції у сільське господарство, мисливство та надання пов’язаних з ними послуг склали 44,2 млрд грн, що в 1,5 рази перевищує відповідний показник 2015 року.

 

Про це повідомляє завідувач відділу інвестицій Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки", к.е.н. Микола Кісіль, посилаючись надані Державної служби статистики України.
 
За його словами, такі темпи зростання обсягів капітальних інвестицій у сільське господарство, значно перевищують відповідні показники 2016 року по економіці України.
 
"Досягнуті у 2016 році обсяги капіталовкладень у сільське господарство є рекордними для галузі за всі часи незалежності України і свідчать про високий рівень її інвестиційної привабливості", - зазначив Микола Кісіль.
 
Науковець відмічає, що це пов’язано, зокрема, із сприятливою для сільського господарства фазою циклу Саймона Кузнеця, а також оптимістичними оцінками інвесторами рівня прибутковості вкладень у виробництво аграрної продукції у майбутньому, перспектив зростання експорту і позитивного характеру розвитку військових подій, пояснив експерт.
 
У повідомленні зазначається, що основним джерелом капітальних інвестицій в 2016 році були власні та залучені сільськогосподарськими підприємствами інвестиційні ресурси. Іноземні інвестори поки що не проявили помітної активності.
 
"Дещо зросла зацікавленість національних інвесторів до розроблення і реалізації проектів створення нових тваринницьких потужностей. Очікується, що ця тенденція чітко більш виразно проявиться у середньостроковій перспективі", - підсумував Микола Кісіль.

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/7317-u-2016-rotsi-kapitalni-investytsiii-v-silske-gospodarstvo-siagnuly-rekordnykh-44-mlrd-grn.html

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua