Збільшення прогнозів виробництва опускає ціни на пшеницю

Після підвищення експертами IGC прогнозу виробництва пшениці у 2019/20 МР на тлі низького попиту, трейдери почали фіксувати прибутки та продавати контракти. Внаслідок зменшення прогнозу споживання пшениці, оцінку кінцевих запасів збільшили порівнянні з попереднім звітом на 2 млн т. Ф’ючерси на м’яку пшеницю в Чикаго одразу після оновлення максимуму останнього місяця знову повернулися до «червоної зони».

Збільшення тижневого експорту пшениці з США на 59% до 475,7 тис т не змогло підтримати ціни.

Сьогодні USDA оприлюднить звіт про кінцеві запаси зернових в США та прогнози посівних площ, що визначить цінові тенденції на найближчий період.

Травневі пшеничні ф’ючерси в США знизилися:

на 1,84 $/т до 170,67 $/т на м’яку озиму SRW-пшеницю в Чикаго,

на 2,11 $/т до 161,21 $/т на тверду озиму HRW-пшеницю в Канзас-Сіті,

на 2,85 $/т до 205,76 $/т на тверду яру HRS-пшеницю в Міннеаполісі.

 Ринок французької пшениці вчора оновив двотижневий мінімум під тиском падіння ф’ючерсів на м’яку пшеницю в Чикаго та посилення сумнівів щодо можливої активізації експорту наприкінці сезону. Падіння курсу євро збільшує конкурентоспроможність аргентинської пшениці на ринку Алжиру.

Зниження біржових цін дещо обмежило падіння курсу євро відносно долара.

Травневі ф’ючерси на борошномельну пшеницю на MATIF впали на 0,5 €/т до двотижневого мінімуму 186 €/т або 208,80 $/т.

 Росія уповільнює експорт пшениці й минулого тижня відвантажила лише 500 тис т, а загальний експорт в сезоні наразі відповідає минулорічному рівню та складає 31,4 млн т.

Ціни пропозицій російської пшениці з протеїном 12,5% залишаються на рівні 225-230 $/т FOB для поставок у квітні-травні, проте покупці більше зацікавлені в пшениці нового врожаю, за яку пропонують 190-195 $/т FOB для поставок у липні-серпні.

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua