З 10 червня в Україні запрацює онлайн-реєстрація земельних ділянок

З 10 червня в Україні запрацює онлайн-реєстрація земельних ділянок
 

 

Користувач зможе подати документи для реєстрації дільниці за місцем проживання, а його заявку зможуть обробити органи Держгеокадастру в інших областях.

Кабінет міністрів дозволив подавати документи для реєстрації земельних ділянок в органи Держгеокадастру онлайн з 10 червня. Відповідну постанову Кабмін прийняв сьогодні, 3 червня, на засіданні, передає УНІАН.

Зазначається, що 10 червня Держгеокадастр почне реалізацію пілотного проекту щодо запровадження принципу екстериторіальності при державній реєстрації земельних ділянок. Це означає, що для подання документів та реєстрації ділянки не потрібно буде їхати до конкретного органу відомства, наприклад, до столиці – це можна буде зробити за місцем проживання.

 

«Мається на увазі, що громадянин може звернутися за послугою за місцем реєстрації, а заявка буде розглядатися в органах інших областей. В електронній формі це займе 7 днів замість 14 й усуне можливість для корупції, тому що заявка об'єктивно розглядається людьми, які не знають тих, хто ці документи подав», – прокоментував на засіданні прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Нагадаємо, у березні Кабінет міністрів України ввів принцип екстериторіальності при погодженні з Державною службою з питань геодезії, картографії та кадастру документації із землеустрою для того, щоб унеможливити корупційні ризики та необґрунтовані відмови. У лютому Держгеокадастр запустив безкоштовний сервіс для перевірки заяв на реєстрацію земельних ділянок.

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua