Вітчизняні аграрії прогнозують збільшення врожайності пшениці

Погода цього року посприяла сільгоспвиробникам. Фермери прогнозують зібрати значно кращий урожай пшениці, ніж минулоріч.

Про це у коментарях Kurkul.com повідомили аграрії Запорізької, Вінницької та Харківської областей.

Голова правління СВК «Вівсяницький» Валерій Ліневич з Вінниччини зауважив, що цього року очікують значно кращого врожаю пшениці, ніж торік.

«Очікуємо близько 9 т/га, що дещо більше, ніж того року. Погода покаже, який клас пшениці зберемо, точно поки що сказати не можу. Орієнтуємося на 3-2 клас. Ми ніколи не мали 6 і 4 класу», — розповів Валерій Ліневич.

В зв'язку із підвищеними опадами фермер прогнозує проблеми із фузаріозом пшениці.

Значно гірший врожай зібрали минулого року на Харківщині у ФГ «Клепки» — близько 3 тонн. Хоча за словами власника господарства Олексія Хоменка, цього року можна очікувати значно кращого врожаю.

«Ніколи не говоримо про урожай наперед. Минулого року урожай був досить поганий, близько 3 т/га. За станом культури та зважаючи на погоду цього року має бути значно більший урожай. Хоча нічого запланувати не можна, бо дощів немає понад три тижні», — зауважив він.

Вже у середу-четвер планує розпочати жнивну компанію на Запоріжжі СВК «Перемога».

Власник господарства Віктор Грищук повідомив, що з точки зору валового збору цього року має бути кращий врожай ніж торік. В середньому по господарству минулоріч зібрали 4,5 т/га. Цього року фермер очікує зібрати 4,5-5 т/га.

«Це буде гарний врожай для нашого регіону», — зауважив Віктор Грищук.

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua