Вінниччина робить ставку на вирощування сої

У Вінницькій області нинішньої весни планують істотно збільшити площі під посівами сої. Баланс площ дотягатиметься шляхом скорочення посівних площ під соняшником та цукровими буряками.

За словами Валентини Кирилюк, заступника керівника обласного департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів, порівняно з минулорічним показником, площі посіві сої заплановано розшити на 16%, пише golos.com.ua.

«Натомість аграрії планують скоротити посіви соняшнику, а також цукрових буряків, бо ціна на цукор впала. Щоб забезпечити баланс посівних площ, збільшать вирощування сої. Це пояснюється зростанням попиту на цю культуру. Та й прибуткова вона. До того ж соя — найкращий попередник під кукурудзу, площі під якою в області мають намір також значно збільшити», — розповіла посадовець.

Наразі на полях області наближається до завершення сівба ярих зернових ранньої групи — пшениці, ячменю, гороху, вівса. Паралельно розпочато посівну соняшнику та цукрових буряків.

Невеликі дощі та сніг, що випали минулого тижня, частково завадили техніці вийти вчасно у поля, втім у ґрунті додалося вологи, необхідної для гарних сходів зернових.

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua