Ваговий контроль автотранспорту потрібно віддати на аутсорсинг приватникам

Штрафуванням за порушення вагових норм автотранспортом повинні займатися приватні компанії, які, в разі створення конкурентного ринку, будуть робити це ефективніше, ніж державні органи.

Таку думку озвучив Юрій Голік, радник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації, який курирує, зокрема, розвиток дорожньої інфраструктури в регіоні, передає ЦТС.

Юрій Голік розповів, що в Дніпропетровській області для боротьби з «перевантаженням» було побудовано три майданчики сертифікованих габаритно-вагових комплексів, вартістю 11 млн грн кожна. Але на їх будівництво гроші були направлені з обласного бюджету та з міського бюджету Дніпра.

«Тобто ми витратили гроші на те, чим повинна була займатися "Укртрансбезпека", це означає, що ми не побудуємо ще один дитячий садок, школу і т. д. І вирішувати питання такою ціною не можна. А як тоді? Досить просто. Всі дороги йдуть по областям. Є межа області. Кожна область має дорогу на в'їзд і на виїзд. наприклад, траса Дніпро-Полтава-Решетилівка має одну смугу на в'їзд і одну на виїзд. Необхідно на них встановити рамки, які будуть вимірювати вагу фур. І потім водієві автоматично прийде штраф. Якщо він його не оплатить, то, коли наступного разу його зупинить поліція і побачить заборгованість, відправить на штраф-майданчик. І стій там, поки не сплатиш. На цьому все закінчиться», — поділився думкою Голик.

Також він вважає, що необхідне прийняття закону, який дозволить створити конкурентний ринок зі стягування штрафів за «перевантаження».

«Прийміть закон, який запровадить контроль ваги в правове поле. Все, більше нічого не потрібно. Створіть конкурентний ринок. Нехай компанія, яка встановила рамки, буде з них, умовно, отримувати 2% від суми зібраних штрафів. Це все одно дешевше, ніж містити всіх цих дармоїдів. Ми взагалі вважаємо, що все, що можна віддати на аутсорсинг, потрібно віддати на аутсорсинг», — заявив радник голови Дніпропетровської ОДА.

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua