В Україні зросла забезпеченність аграріїв засобами захисту рослин

Забезпеченість сільгосппідприємств засобами захисту рослин для проведення робіт із захисту посівів сільськогосподарських культур на поточний момент збільшилась на 4 % порівняно з минулим тижнем і становить 23,6 тис. т препаратів, або 75 % до потреби в І півріччі 2020 року. Про це, з посиланням на оперативну інформацію про хід робіт із захисту рослин, наданою Головним управлінням Держпродспоживслужби в областях, пише Agronews.

Такий рівень забезпеченості на сьогодні є достатнім для здійснення комплексу заходів захисту сільськогосподарських культур у ранньовесняний період 2020 року.

Забезпеченість сільгосппідприємств в препаратах для протруювання насіння ярих зернових і зернобобових культур становить 100 % до потреби в цих препаратах. В свою чергу в господарствах триває протруювання насіння — всього на сьогодні протруєно близько 150 тис. т.

Також що в сільськогосподарських підприємствах, передусім південних областей, продовжується захист сільськогосподарських культур від шкідників, хвороб і бур’янів.

Всього заходи захисту рослин проведені на площі понад 0,7 млн. га. В Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Херсонській, інших областях для контролю бур’янів проводиться ранньовесняне внесення гербіцидів, здійснюється профілактичне оздоровлення посівів озимих зернових і ріпаку від шкідників і хвороб.

Також проводяться заходи захисту садів та виноградників від шкідників і збудників хвороб. Для проведення всього комплексу заходів захисту рослин від шкідливих організмів з початку року використано близько 0,4 тис. тонн пестицидів і біопрепаратів. Догляд за посівами сільськогосподарських культур триває.

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua