В Україні буде створена інноваційна система моніторингу земельних відносин

В Україні у рамках проекту «Підтримка реформ у сільському господарстві та земельних відносинах» буде створена інноваційна система моніторингу земельних відносин.

 

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики, посилаючись на заяву заступника міністра з питань євроінтеграції Владислави Рутицької.
 
«У рамках проекту «Підтримка реформ у сільському господарстві та земельних відносинах» співпрацюють 17-х установ: державних, міжнародних та українських недержавних організацій. На сьогодні ми вже маємо перший звіт проекту за 2014-2015 роки. Дані щодо показників моніторингу на рівні районів та міст розміщено на сайті проекту, інформація про технічні помилки в адміністративних даних надана до Держгеокадастру та Мінюсту», - відзначила вона.
 
Серед першочергових завдань у відомстві визначили наступне: затвердження постанови КМУ про моніторинг, розробка технічного завдання та автоматизованих систем звітності. Вже оголошено тендер на відбір консультантів, проводиться збір та підготовка даних по пілотних районах. Ознайомча місія до пілотних районів спільно з представниками Світового банку запланована на 7-9 червня поточного року.
 
Щодо планів на червень-грудень 2016 року, то Владислава Рутицька відзначила, що зараз буде продовжуватись робота стосовно роботи аналітичних проектів, розробка і тестування методики масової грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, проведення ґрунтовних досліджень у сфері орендних відносин.
 
«Моніторинг земельних відносин в Україні це система, яка інтегрує та публікує всі існуючі показники щодо стану земельних ресурсів, їх використання та земельної реформи у розрізі районів та міст. Матеріали, які готує проект – це інноваційна Система моніторингу земельних відносин в Україні», - додала заступник міністра.
 
Довідково
Проект «Підтримка реформ у сільського господарстві та земельних відносинах»створений для зміцнення спроможності центральних органів виконавчої влади розробляти державну політику у галузі сільського господарства та земельних відносин, ґрунтовану на фактичних даних та результатах економічного аналізу. З цією метою Проект здійснює аналіз стану земельних відносин в Україні, процесу земельної реформи і сприяє забезпеченню центральних органів влади та суспільства актуальними й достовірними даними про стан земельних відносин завдяки створенню Системи моніторингу земельних відносин. Період реалізації Проекту: березень 2015 – серпень 2017 (30 місяців).
https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/5567-v-ukraiini-bude-stvorena-innovatsiina-systema-monitoryngu-zemelnykh-vidnosyn.html
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua