Тепла погода сприяє розвитку пізніх культур

Потужне тепло після короткочасного похолодання на початку листопада сприяло відновленню і продовженню активної вегетації озимих культур. Про це інформують аналітики «УкрАгроКонсалт».

«З огляду на велику кількість пізніх посівів, це був дуже сприятливий фактор для поліпшення фазового розвитку», ― йдеться у повідомленні.

Так, в кінці першої – на початку другої декади листопада переважала аномально тепла, як для цієї пори року, з незначними опадами і частими туманами погода.

Опади різної кількості (від 3,4 до 21,0 мм) і інтенсивності випали майже на всій території країни, тільки в південних областях було сухо. В регіонах, де відбулося збільшення запасів вологи, на ряді площ почалося кущіння і утворення вузлових коренів.

«У районах, де опадів було недостатньо для поповнення вологозапасів грунту, тепла волога погода, тумани та мряка, слабкі опади у окремі дні мали позитивний вплив на посіви. Активного розвитку посівів не спостерігалося через дефіцит грунтової вологи. Найбільш сприятливими виявилися умови в західних і північних областях, де пройшли ефективні дощі», ― відзначають аналітики

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua