Сезон жимолості цьогоріч затримується на 7-10 днів

Сезон жимолості цьогоріч затримується на 7-10 днів

Холодна погода у травні затримує початок сезону ранніх ягід і фруктів у країні. Зокрема 21-22 травня в деяких регіонах країни температура повітря вночі опускалася нижче нуля, завдавши шкоди врожаю фруктів.

Про це повідомляє EastFruit.

Минулого сезону перші ягоди з’явилися на ринку вже 24-25 травня, а оптові партії продукції надійшли на ринки 27 травня. Цьогоріч поки що в продажу жимолості немає, і дозрівання найбільш ранніх сортів очікується лише ближче до кінця першого тижня червня.

Тобто початок сезону затримується в середньому на 7-10 днів, що може негативно вплинути на продаж ягоди, адже в цей час на ринку з’явиться черешня та полуниця.

 

Аналітики прогнозують, що сезон реалізації жимолості в цьому році триватиме приблизно до кінця червня.

У минулому році роздрібна ціна на жимолость десертних сортів в супермаркетах Києва досягала 320 грн за кг ($ 12 за кг). Відпускна ціна господарств на найсмачніші сорти ягоди досягала 200 грн за кг ($ 7,5 за кг).

Зазначається, що цього року пропозиція жимолості на ринку України може зрости, тому що вступає в плодоношення велика кількість площ ягоди. Проте, негативний вплив на врожай можуть надати втрати від заморозків і холодну погоду.

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua