Ristone Holdings завершив посівну кампанію зернових та технічних культур

Нещодавно агропідприємства в складі Ristone Holdings завершили посівну кампанію зернових та технічних культур. Про це повідомляє пресслужба Ristone Holdings, пише agronews.ua.

“Завершили посівну кампанію зернових та технічних культур, тому саме час проаналізувати результати роботи і зробити прогнози на майбутнє”, – зазначають у повідомленні.

Зміни в структурі посівів

“Кліматичні зміни і глобальне потепління – це фактор, який враховується нашими господарствами вже не перший рік. З боку Херсона на Дніпропетровщину зміщуються посушливі явища, через що господарствам доводиться істотно скорочувати посіви зернової кукурудзи та ярого ячменю. Зараз перевага віддається технічним культурам: соняшник, пшениця, рапс. Посіви кукурудзи зміщуємо на північ – ближче до Сум і Чернігова”, – підкреслюють у повідомленні.

Довідка: в 2020-му році засіяно близько 30 тис. га соняшнику, понад 6 тис. га кукурудзи на зерно і силос, 500 га цукрових буряків, 5 тис. га ярого ячменю та гороху.

Прогнози врожайності

У порівнянні з минулими найбільш врожайними роками, в 2020-му агрофірми Ristone Holdings планують отримати урожай ранніх зернових культур на рівні 75%. Такий показник обумовлений відсутністю опадів під час осінньої посівної, через що посів озимої пшениці затягнувся. Ситуацію покращила м’яка зима, яка дозволила зійти і перезимувати пшениці, рапсу, ячменю.

Цієї весни також відчувався брак опадів. Посівам допомогли дощі, які, все-таки, пішли наприкінці квітня – на початку травня, а також вчасно внесені азотні добрива.

У комплексі ці чинники дозволяють спрогнозувати урожай вище середнього показника за останні 5 років у нашій кліматичній зоні.

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua