Прокуратура арештувала фермерське зерно на елеваторі в Барі

Прокуратура арештувала зерно, що належить фермерам і зберігається на елеваторі у селі Заможне Барського району. До такий дій вдалися аби зерно не вивезли шахраї. Про це повідомляє 33kanal.com.

На місцевому елеваторі зберігається близько 1,7 тис. т збіжжя — соняшник та кукурудза. Але ще з зими фермери не можуть повернути урожай, бо через борги попередніх власників його арештували та продали на аукціоні у сім разів дешевше від реальної ціни.

Фермери вдавались навіть до блокування траси, аби не дати вивезти свій урожай. Це не допомогло, тож вони звернулися до правоохоронних органів.

«За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України. Як установлено, упродовж 2018 р., службові особи елеватора, під приводом зберігання, заволоділи шахрайським шляхом належним потерпілим зерном соняшника, пшениці, сої та кукурудзи, заподіявши збитки на загальну суму біля 50 млн грн», — йдеться в повідомленні.

Так, за результатами перевірки фактів, викладених представниками господарств та, з метою його збереження, запобігання спробам приховування, зникнення, втрати та знищення майна прокуратура направила до суду клопотання про накладення арешту на вищевказану зерно продукцію. Вінницький суд його задовольнив.

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом прокуратури області.

За даними 33kanal.com однією з постраждалих є власниця агропідприємства ФГ «Дар’я і Я» Вікторія Кулик, яка наразі бореться зі спробою захоплення її господарства.

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua