Понад 300 видів прикарпатських тварин на межі зникнення

В Івано-Франківськоій обласнті створено оновлену та більш детальну “Червону книгу”, де зібрані всі зникаючі види регіону. Про це розповів заступник директора з наукової роботи Галицького природного національного парку Володимир Бучко. Ця “Червона книга” є природоохоронним документом, повідомляють у пресслужбі Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Над нею науковці працювали сім років. У зборі інформації фахівцям також допомагали лісівники державних лісогосподарських підприємств обласного управління.

За словами науковців, на сьогодні понад три сотні видів прикарпатських тварин на межі зникнення. Кожен третій – регіонально рідкісний вид.

Володимир Бучко зауважив, що регіональна Червона книга відрізняється від інших книг кадастром знахідок. На підставі цієї інформації будь-яка школа чи лісництво може укласти власну Червону книгу.

На Прикарпатті налічується майже п’ять сотень територій та об’єктів природно-заповідного фонду. Всі вони позначені на карті області у «Червоній книзі Івано-Франківської області». Найбільшими оазисами життя тварин є Бурштинське водосховище та Касова гора

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua