Оприлюднено прогноз закупівельних цін на живих свиней на 25 – 31 травня 2020 р

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 25 – 31 травня 2020 р.: 41— 43 грн на свиней живою вагою. Про це пише agronews.ua.

Порівняно з минулим тижнем ціна підніметься на 2—10%. Зміна цін буде неоднорідною за регіонами. Зростання викликане, в першу чергу, пожвавленим попитом через послаблення карантинних обмежень. Частково відновлюють роботу заклади громадського харчування, запрацювали ринки, люди розпочали виїжджати за місто.

Навіть з урахуванням цих стимулюючих чинників, ажіотажних змін в попиті очікувати не варто, адже знижені доходи населення не дозволять купувати відносно дорогу свинину у великих обсягах. Незмінним залишається тиск дешевшої за українську імпортної свинини.

2020 05 20 в 19.03.37

Європейські ціни (синя лінія на графіку) продовжують падіння. Як і українці, європейці під час карантину стали споживати менше м’яса. Закриття ряду м’ясопереробних комбінатів через спалахи коронавірусу створило надлишок продукції, тож очікуємо подальшого росту імпорту в нашій країні.

Нагадаємо, аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомляв прогноз закупівельних цін на свиней живою вагою на 18 – 24 травня 2020 р.

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua