Оприлюднено обсяг держпідтримки садівництва та виноградарства в Україні

Кабмін визначив напрями та обсяги державної підтримки розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства в Україні на 2020 рік. Зокрема, затверджено норми відшкодування придбання садивного матеріалу. Пише agronews.ua з посиланням на офіційний веб-портал Верховної Ради України.

Зокрема, до 5 відсотків бюджетних коштів, передбачених на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства, спрямовуються на фінансування витрат з проведення науково-технічних досліджень та здійснення розробок у зазначених галузях, на фінансування витрат, пов’язаних із зміцненням матеріально-технічної бази галузевих наукових закладів та їх дослідних господарств. Також вони будуть направлені на компенсацію витрат, пов’язаних з участю України в науково-практичній роботі Міжнародної організації виноградарства та виноробства у порядку, визначеному Мінекономіки.


Також буде відшкодовуватися придбання садивного матеріалу плодово-ягідних культур, винограду та хмелю – до 80 відсотків здійснених у поточному та попередньому бюджетних роках витрат без урахування сум податку на додану вартість. Але не більше встановлених Мінекономіки нормативів за умови закладення насаджень у поточному році.


Форми заявок та відповідних документів для нарахування та виплати підтримки розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства будуть затверджені наказом Мінекономіки та розміщено на офіційному порталі Верховної Ради України

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua