Названо причини зростання ціни на українську кукурудзу

Ціни на кукурудзу в Україні зростають вже тиждень завдяки підвищеному попиту з боку експортерів, яким потрібно закрити контракти на поставки у березні-квітні. Про це з посиланням на інформацію електронної зернової біржі пише agronews.ua.

Українські виробники поки що стримують продажі, адже наразі вони спостерігають за щоденним підвищенням цін на 50-100 грн/т.

Зростанню цін сприяє девальвація гривні з 27,6 до 28,1 грн/$, а також підвищення експортних цін в порту зі 160 до 167-168 $/т за тиждень. На цьому тлі виробники майже зупинили продажі, оскільки вважають, що ціна, яка за тиждень виросла на 10 $/т, ще через тиждень сягне довгоочікуваного рівня 180 $/т в порту.

Проте на світовому ринку кукурудзи посилюється тиск фундаментальних чинників, які будь-якої миті можуть знову обвалити ціни. Г

оловним чинником залишається падіння цін на нафту. Обмеження авіасполучення між країнами та карантини у більшості країн знизили попит на паливо, зокрема й те, що містить 10% виробленого з кукурудзи біопалива.

Ціни на американську кукурудзу опустилися на 2-3 $/т до 163 $/т FOB US Gulf, в порівнянні з цінами аргентинської кукурудзи 168-169 $/т FOB та української – 180 $/т FOB

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua