Названо лідерів та аутсайдерів агровиробництва за регіонами України

Абсолютним лідером за темпами зростання агровиробництва у минулому році було Запоріжжя. Про це з посиланням на Директорат розвитку аграрного сектору Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, пише Agronews.

Темпи зростання виробництва сільськогосподарської продукції у Запорізькій області склали 23,2%.

На другому місці Донецька область із 17,3%. Луганська дала 10,7% приросту. Дніпропетровська може похвалитися 7,2% ростом виробництва агропродукції. У Кіровоградській області цей показник дорівнює 6,7%.

Загалом лише 14 областей забезпечили минулоріч зростання виробництва продукції аграрного сектору. У 2018 році таких регіонов було 22.


А от в аутсайдерах опинився столичний регіон. Київська область знизила продуктивність агросектору на 5,8%. “Обійшла” її лише Одещина зі скороченням у 10,6%.

Інші області з від’ємним показником агровиробництва розподілилися наступним чином: Полтавська (мінус 3,4%), у Черкаській та Чернігівській по мінус 2,5%.

А от за часткою у загальному виробництві продукції сільського господарства розклад інший. За цим показником лідируючі місця посіли Вінницька, яка займає 8,5%, Київська (6,4%), Полтавська (6,3%), Дніпропетровська (6,2%) та Черкаська (5,8%) області

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua