На Херсонщині запустили виробництво медового амаранту

Підприємиця з Херсонської області запатентувала та запустила у виробництво унікальний продукт – медовий амарант, що виготовляється із поєднання меду та органічного амарантового борошна. Про це AgroTimes розповіла співзасновниця підприємства та розробник продукту Вiкторiя Масловська.

За її словами, над створенням медового амаранту вони з чоловіком працювали три роки. І лише нещодавно після багатьох спроб і помилок було налагоджено промислове виробництво та офіційно запущено його в продаж.

«Поки що ми реалізуємо медовий амарант лише на внутрішньому ринку, проте плануємо вийти і на зовнішній. Зокрема, нашим продуктом зацікавилися британці. Ми вже відправляли їм продукцію для тестування, а в січні вони приїдуть до нас на переговори щодо подальшої співпраці. Тож наразі ми в процесі сертифікації обладнання та продукції для подальшого просування на ринку», – розповіла Вікторія Масловська.

Вона також повідомила, що для запуску виробництва довелося довго шукати інвесторів. І одна американська компанія вже була готова профінансувати цей проєкт, втім, взамін хотіла отримати авторські права на продукт, на що виробники не погодилися. А тому в результаті довелося залучити для придбання обладнання (до речі, українського виробництва) частково власні кошти, частково – кредитні.

«Особливість виробництва в тому, що і для амаранту, і для меду недопустима обробка за високих температур. Обидва ці продукти не можна нагрівати вище 400С, тому ми дотримуємося температурного режиму 37-380С. Маємо намір також розширювати асортимент – уже тестуємо виробництво медового амаранту з домішками різних продуктів бджільництва з власної пасіки: з пилком, з маточним молоком тощо», – зазначили виробники.

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua