Фермери в Польщі заблокували трасу, вимагаючи встановити мита на продукцію з України

Фермери в Польщі заблокували трасу, вимагаючи встановити мита на продукцію з України фото, ілюстрація

Протестувальники одягнені в жовті жилети, вони вимагають зустрічі з прем'єр-міністром країни. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Інформаційний портал Цензор.НЕТ.

Польські фермери влаштували несанкціонований протест, заблокувавши одну з найважливіших доріг у країні - А2, що проходить від кордону з Україною до Німеччини. Через протести на дорозі утворилися багатокілометрові затори.

Акція відбувається поряд з містом Прушкув, розташованим неподалік Варшави.

Автостраду блокують кілька автомобілів, встановлених упоперек траси. Там само перебувають протестувальники, одягнені в жовті жилети. Учасники акції протесту позиціонують її як безстрокову і вимагають приїзду прем'єр-міністра Матеуша Моравецького. Місцева поліція зазначає, що протест є незаконним.

Головна вимога протестувальників - вирішення аграрних проблем, пов'язаних із загрозою африканської чуми свиней, і відшкодування коштів за втрачених через хворобу тварин.

Але крім цього, вони вимагають встановити мита на товари, що надходять до Польщі з України, інформує польський телеканал TVN24.

"Вимагаємо також встановлення мита на українські продукти. З України до нас можна ввозити продукти, вирощені за допомогою заборонених у нас хімічних добрив. Вимагаємо маркування всіх польських і українських продуктів", - заявив журналіст Міхал Колодзейчак, представник фермерів-протестувальників.

Вірус африканської чуми свиней з'явився на території Польщі в лютому 2014 року, і відтоді в країні зафіксовано 49 спалахів цієї хвороби і 380 випадків АЧС у диких кабанів. Найбільше випадків зафіксовано в Люблінському, Підляському та Мазовецькому воєводствах поблизу кордону з Білоруссю. У зв'язку з цим уряд Польщі ініціював будівництво загородження на кордоні з Україною і Білоруссю. Однак пізніше міністерство сільського господарства Польщі заявило, що поки не бачить сенсу в таких захисних заходах.

 

 

©Пропозиція - Головний журнал з питань агробізнесу
https://propozitsiya.com/ua/fermeri-v-polshchi-zablokuvali-trasu-vimagayuchi-vstanoviti-mita-na-produkciyu-z-ukrayini

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua