ФАО збільшила світовий прогноз виробництва зернових

У вересневому звіті аналітики ФАО збільшили світовий прогноз виробництва зернових у поточному році до 2,7 млрд тонн.

Це на 23 млн тонн більше, ніж за попереднім прогнозом, і на 55,4 млн тонн (2,1%) більше між минулого року.

«Цей приріст майже повністю обумовлений переглядом у бік підвищення прогнозів світового виробництва кукурудзи, обсяг якого в наразі оцінюється в 1 124 млн тонн, що на 2% вище липневого прогнозу і на 0,7% вище за рівень 2018 ррку», – йдеться у повідомленні ФАО.

Покращення прогнозу зумовлено очікуваннями більшого урожаю в США незважаючи на зайву кількість опадів під час левової частини посівної. Окрім того, до закінчення збиральної кампанії кукурудзи в Бразилії прогнози виробництва в цій країні на поточний рік. були переглянуті, що також послужило підставою для підвищення прогнозів світового виробництва.

«Цей перегляд у бік підвищення з надлишком компенсував очікуване зниження світового виробництва пшениці в 2019 році, обсяг якого ФАО в даний час прогнозує на рівні 767 млн ​​тонн, що на 4 млн тонн нижче липневого прогнозу», – повідомляють аналітики.

Зниження врожайності пшениці в Росії та ЄС було лише частково компенсовано підвищенням прогнозів виробництва у Китаї та США. Навіть з урахуванням перегляду прогнозів у бік зниження, світове виробництво пшениці як і раніше очікується на 36 млн тонн (5%) вище рівня минулого року.

За останніми прогнозами, світове виробництво рису в поточному році може скласти 517 млн ​​тонн, що не на багато вище попереднього прогнозу і відповідає рекордному рівню 2018 року.

За матеріалами Агробізнес Сьогодні

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua