ЖНИВА ЙДУТЬ ПОВНИМ ХОДОМ: 100 ТИС. ТОНН ОЗИМИХ УЖЕ ЗІБРАЛИ

26 червня українські аграрії вже встигли зібрати перші 100 тисяч тон зерна нового врожаю. Про це повідомляє інформаційне агентство Уніан. Фермери південних областей країни зібрали цьогорічний урожай з 35,7 тисяч гектарів посівних площ озимих культур.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства оприлюднило інформацію про те, що жнива на теренах України перейшли в активну фазу: намолочено перші 100 тис. тон зерна. Погодні умови цього року сприяли тому, щоби жнива розпочалися трохи раніше, ніж у минулому або в позаминулому році. 

Жнива йдуть повним ходом: 100 тис. тонн озимих уже зібрали | MIZEZ

ЯКІ ОБЛАСТІ ЗАРАЗ Є ЛІДЕРАМИ ЗІ ЗБИРАННЯ ВРОЖАЮ?

На початку періоду жнив в Україні вже з'явилося кілька областей-лідерів, що встигли зібрати частину озимих культур, серед яких ячмінь, пшениця та ріпак із загальної площі у 35,7 тис. га. Це області південного регіону країни:

Миколаївська (без сумнівів, лідер — вже обмолочено понад 26 тис. га);

Херсонська (зібрано врожай на 7,24 тис. га);

Одеська (обмолочено близько 2,5 тис. га).

ПРОГНОЗИ ЕКСПЕРТІВ ЩОДО ВРОЖАЮ У 2020 РОЦІ

Згідно з прогнозами Мінекономіки цьогорічний урожай зернових і зернобобових культур цьогоріч становитиме приблизно 68 млн тон. Олійних культур зберуть менше — 20 млн тон. Нагадуємо, що у  2019 році виробництво зернових і зернобобових культур в Україні становило 75,07 млн тон згідно з даними Державної служби статистики. Це був абсолютний рекорд урожайності, який у цьому році наздогнати ми, на жаль, не зможемо. І все ж урожай 2020 року допоможе Україні зберегти свій статус країни-експортера зерна та задовольнити всі внутрішні потреби. 

 

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua