АГРОПОРТ 2016 об'єднує західну і східну Україну

Один з найбільших заходів аграрної галузі у Східній Європі – Міжнародний форум з розвитку фермерства АГРОПОРТ2016 цього року відбудеться відразу в двох містах: у Львові та Харкові.

 

Місцем його проведення вже традиційно стануть термінали, виставкові площі та аеродромні перони аеропортів двох міст.
 
З погляду організаторів, це дозволить не стільки розширити географію форуму, скільки стане найважливішим кроком на шляху ментального об'єднання фермерів України і створить єдине поле для професійних дискусій.
 
“При розробці концепції двох форумів ми, безумовно, враховували особливості західного і східного регіонів України. Це видно як за змістом, так і за формою. Суть об'єднуючої концепції полягає у тому, що АГРОПОРТ – це відкритий майданчик для професіоналів аграрної галузі, в якій природним шляхом об'єдналися всі, від кого залежить майбутнє фермерства в Україні: уряд, місцева влада, наука, сільгоспмашинобудування, громадські організації, а також, безумовно, самi фермерськi  господарства. У кожного регіону є своя специфіка, є чим пишатися і що розвивати. Всіх учасників об'єднує ідея відродження фермерства України, і це є найбільш перспективним вектором розвитку країни”, – прокоментував Дмитро Титаренко, керівник проекту АГРОПОРТ.
 
Форум пройде у рамках оголошеного Організацією Об'єднаних Націй року зернобобових, що, безумовно, приверне увагу світової громадськості до можливостей і потенціалу України.
 
АГРОПОРТ Захід (AGROPORT West), який відбудеться у Львові 26–28 травня, зорієнтований на дрібних та середніх фермерів. Серед ключових тем – тваринництво, лісівництво, вирощування органічної продукції, вирощування ягід, овочівництво, садівництво, а також рибне господарство. Родзинкою львівського форуму стане Національний конкурс шеф-кухарів «День української кухні».
 
АГРОПОРТ Схід (AGROPORT East) підійме питання вирощування зернобобових, новітніх технологій для ефективного фермерства та розвитку агробізнесу в нових ринкових умовах, а завершиться форум “Днем поля” на території демонстраційного полігону Харківського тракторного заводу (114 га).
 
Це не єдине, чим збираються дивувати організатори мультиформатного заходу. Крім традиційних тематичних виставок, експозицій сільськогосподарської техніки, спеціалізованих конференцій та експертних круглих столів під час форуму відбудуться численні, заздалегідь заплановані організаторами бізнес-зустрічі «один на один», які дозволять фермерам, постачальникам і рітейлу укласти нові контракти. 
 
Організатором АГРОПОРТ2016 виступає консалтингова компанія AviaBrand.
 
Довідкова інформація:
I Міжнародний форум щодо розвитку фермерства в Україні АГРОПОРТ2014 проходив 16–18 жовтня 2014 року і складався з 7-ми великих галузевих заходів. У ньому взяли участь понад 90 компаній з 6 країн світу і виступило близько 60 доповідачів. Форум висвітлювали більше трьох десятків друкованих видань та понад сотня он-лайнових ЗМІ. Це єдиний в Україні захід, що був включений у всесвітній календар FAO (Продовольча та сільськогосподарська організація ООН) і один з найбільших заходів аграрної галузі в Східній Європі, що проходить виключно на території аеропортів.
 
II Міжнародний форум AGROPORT2015 15–17 жовтня об’єднав понад 22 заходи, серед яких:
 
  • наукові конференції та практично орієнтовані семінари для фермерів (понад 140 спікерів),
  • виставка техніки і технологій (було задіяно понад 7000 кв. м), 
  • демонстрація техніки та змагання тракторів (був задіяний полігон площею понад 100 га)
  • конкурсний кіно-показ фермерських господарств України та нагородження фермерів за їх досягнення. 
 
У заході взяли участь понад 250 компаній з 12 країн, а протягом трьох днів його відвідало понад 7000 чол. Роботу форуму освітлювали більш як 100 представників із 50 регіональних та національних ЗМІ.
 
Консалтингова компанія Aviabrand є лідером у сфері консалтингу аеропортів на території України та оператором професійних бізнес-івентів.
 
Діяльність компанії спрямована на підвищення ефективності та поліпшення економічних показників аеропортів у країнах СНД, у тому числі за рахунок розвитку неавіаційної діяльності.
 
Починаючи з 2007 року, команда займалася організацією цілого ряду бізнес-заходів на території східної України різної спрямованості: авіація (Routes CIS Kharkiv 2010, Routes CIS Donetsk 2012), маркетинг (Remarketing), девелопмент (DevExpo), містобудування (Gradoforum), сільське господарство (Agroport-2014, Agroport-2015).

  https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/5206-agroport-2016-obiednuie-zakhidnu-i-skhidnu-ukraiinu.html 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua