Експерти підвищили прогноз врожаю кукурудзи

Експерти підвищили прогноз врожаю кукурудзи

Основними результатами цьогорічної весняної посівної кампанії стали недосів ярого ячменю і перевиконання плану з кукурудзи.

Про це повідомляє УкрАгроКонсалт.

"Рясні опади в найбільш сприятливий для сівби період перешкоджали ходу польових робіт у багатьох регіонах країни. У той же час, рясні опади були сприятливими для появи сходів кукурудзи та періоду ранньої вегетації. Крім того, достатня кількість запасів вологи в ґрунті дозволяє досі сіяти кукурудзу в багатьох областях країни, не дивлячись на завершення оптимальних термінів для її сівби", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, станом на 6 червня, кукурудзою засіяно 4730 тис. га (101% від плану), що на 3,6% більше, ніж було засіяно на ту ж дату минулого року. У минулому році посів кукурудзи до поточної дати вже закінчився. У цьому ж - все ще триває. В тому числі, низка областей уже перевиконали плани з її сівби (Чернігівська, Полтавська, Сумська, Черкаська та ін.), А деякі навпаки ще не досіяти (Київська, Тернопільська).

Аналітики УкрАгроКонсалту підвищили прогноз врожаю кукурудзи в Україні в 2019 році. Оцінка по експорту щодо 2019/20 сезон також підвищена.

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua